Blogit

Menesty työhaastattelussa

Menesty työhaastattelussa

Työhaastattelu on ratkaisevin vaihe, kun tehdään päätös kenet työtehtävään valitaan. Tähän vaiheeseen kannattaa panostaa erityisen paljon. Haastattelu voi olla osa isompaa kokonaisuutta, eli osa soveltuvuusarviointia, johon sisältyy testejä (persoonallisuustestit, kykytestit), simulaatioita, ryhmähaastatteluja ja psykologin haastatteluja. TE-palvelut.fi sivustolla on haastatteluosiossa erinomaisia vinkkejä haastatteluun.

Ensivaikutelman merkitys

Ensivaikutelman merkitys

Haastattelutilanteessa ensivaikutelman merkitystä ei voi tarpeeksi korostaa! Huonoa ensivaikutelmaa on vaikea muuttaa jäkikäteen. Ensivaikutelma syntyy ensimmäisen 30 sekunnin aikana ja voit tehdä sen vain kerran. Panosta siis huolella tähän vaiheeseen.

Myöhästyminen, paita miten sattuu ja juoponnapeissa, epäsiisti olemus sekä löysä lahnamainen kädenpuristus ovat asioita mitkä kannattaa unohtaa!

Katso videolta eläinsankarimme arveluttava ilmestyminen haastatteluun ja sama skarpattuna – wow mikä ero!

Hakemustekstin kirjoittaminen

Hakemustekstin kirjoittaminen

Työpaikkahakemuksen kirjoittaminen on taito, missä testataan kykysi peilata osaamisiasi työnantajan esittämiin vaatimuksiin. Työpaikkahakemuksen tekeminen on räätälintyötä, jossa korostuu tiedonhankinnan ja taustatyön merkitys, kuinka hyvin tunnet työnantajan tarpeet.

Työpaikkailmoitukseen vastatessa keskity siihen, mitä työnantaja hakee, ja miten vastaat näihin tarpeisiin. Mitä paremmin osaat tämän tehdä, sitä helpommaksi teet päätöksen pyytää sinut haastatteluun neuvottelemaan lisää työtehtävästä.

Suora kontakti

Suora kontakti

Joskus työnhaussa voi tuntua, että ei tapahdu mitään. Tällöin sinun on parempi ottaa ohjat omiin käsiin, mieluummin kuin jäädä epätietoisena odottamaan vastauksia paikoista, joita ei ehkä saakkaan. Kilpailu työpaikoista on kovaa, ja hakijoita on usein runsaasti, joten kuinka erottautua muusta hakijajoukosta? Tähän voi piillä vastaus

  • Suorassa kontaktissa

Osaamisen markkinoiminen työnantajalle

Osaamisen markkinoiminen työnantajalle

Yksi työnhaun avainelementeistä on, että osaat markkinoida omia kykyjäsi työnantajalle mahdollisimman hyvin. Mikään ei ole ilahduttavampaa kuin se, että hakija osaa tarjota kauniin paketin taidoistaan työnantajalle minkä perusteella hänet on helppo pyytää haastatteluun.

Puhelinsoitto työnantajalle

Puhelinsoitto työnantajalle

Puhelinsoitto on erittäin nopea ja tehokas keino saada lisätietoja työtehtävistä. Soittamalla jäät paremmin työnantajan mieleen ja voit antaa ensivaikutelman jo puhelimitse. Yleisesti ottaen, soittaminen osoittaa hyvin hakijan kiinnostusta haettavaa työtehtävää tai yritystä kohtaan.

Työpaikkailmoituksen tulkitseminen

Työpaikkailmoituksen tulkitseminen

Työpaikkailmoituksia löydät paljon eri työnhakukanavista, kuten lehdistä, netistä ja useilta sähköisiltä foorumeilta.

Ilmoitusten laatu vaihtelee paljon. Yleisesti ottaen työpaikkailmoituksen pitäisi sisältää tarpeeksi tietoa, olla laadukas ja realistinen. Työhallinnon TE-palvelut.fi sivusto on maininnut seuraavat tekijät, jotka ovat hyvässä työpaikkailmoituksessa: 

Työnhaun suunnittelu

Työnhaun suunnittelu

Työnhaussa suunnittelu auttaa tekemään hakemisesta tuloksellista ja johdonmukaista. Eri työnhaun vaiheiden erittely auttaa tässä.

”Töitä” hakusana tuottaa miljoonia eri linkkejä työnhakusi tueksi. Otetaanpa vaikka esimerkkinä Google haku. Tiedon etsiminen tiedon paljoudesta voi tuntua jopa musertavalta. Toisaalta, joskus voi tuntua, että töitä ei löydy, ei sitten millään. Tällöin turhautumisen sijaan kannattaa pohtia, mikä työnhaussa menee vikaan.

Kesätyönhakuvinkkejä


Kesätyönhakuvinkkejä

Kesätyönhaku on monelle nuorelle ajankohtainen asia tällä hetkellä. Se on nuorelle mahdollisuus, päästä tutustumaan työelämään ja saada kullanarvoista työkokemusta tulevaisuutta ajatellen. Tärkeää on muistaa arvostaa kaikkia työtehtäviä, mitä on tarjolla. Kukaan ei aloita huipulta. Kaikki työkokemus on eduksi. Älä ole liian ronkeli!

Sivut

Tilaa syöte RSS - blogit